Springhaler Folsomia candida 10 bakker

DKK 299,00

Springhaler er velegnet til farvefrøer og mindre akvarie fisk.

Springhaler er desuden rigtige gode til at holde bunden ren i regnskovsterrarier, da de er naturens nedbrydere. Springhalerne vil spise de døde blade, og evt mug og skimmel der kan danne sig i fugtige terrarier.

Springhalerne bliver opdrættet, og pakket her ved Creeps4you ApS.

 

Springhaler er nyttige dyr i fugtige terrarier, eller i opdræt ved insekter der lever i jord. De vil æde/nedbryde alt affald. De vil aldrig gøre skade på æg eller levende dyr.

Folsomia candida et medlem af Collembola orden (i daglig tale kaldet springhaler), er en almindelig og udbredt leddyr, der forekommer i jord i hele verden.

Springhaler kommer ofte i stueplanter, hvis jorden er konstant fugtigt, det er de små grå dyr der hopper når man vander, godt nok en anden art.

Springhaler kan reproducere sig ved jomfrufødsel – såkaldt ‘partenogenese og er dermed let at få til at formere sig, og vedligeholde på en diæt af tørgær, eller springhalefoder. Til at supplere med er Champignon en meget yndet spise for springhaler. Kogt ris er også meget velegnet, specielt hvis man er lidt doven, da det holder foder til kulturen i længere tid. Springhalerne æder ikke så meget selve foderet, men mere de lever af de svampe der vokser på foderet.

Arten formere sig rigtig fint ved 25-28 grader, i et fugtigt bundlag af kokoshumus. Nogle foretrækker at holde dem på alt fra glaskugler, til kul, eller uden bundlag med klyder. Dette er en sag man selv skal gøre op med sig selv, og alt efter høstningsteknik.

Beholderen kan være en mørk kasse str. alt efter hvor stor kultur der ønskes. Der skal være lidt udluftning, ofte er 6-9 små huller i låget rigeligt.

Der fodres i starten med små mængder 2-4 gange pr uge, fodermængden sættes hele tiden op som der kommer flere springhaler.

Springhaler er nok mest brugt til farvefrøer, men er faktisk også et rigtig fint levende foder til mindre akvariefisk. Springhalerne vil flyde og hoppe rundt i vandoverfladen. Specielt fisk der jager i overfladen, vil hurtigt lære at sætte pris på springhaler.

Kategori: