Viser alle 4 resultater

Levende Springhaler et mikrofoder

De springhaler vi sælger hedder hvide tropiske springhaler-Folsomia candida.

De desuden rigtige gode til at holde bunden ren i regnskovsterrarier, da de er naturens nedbryder og vil spise de døde blade, og evt. mug og skimmel der kan danne sig i fugtige terrarier.

Til farvefrøer er de mange steder en stabil kost.

Springhalerne opdrættes her i lave kasser som står efterhånden stablet og store mængder.

Hurtig levering

Hos Creeps4you ApS kan du altid ringe ind hvis du har spørgsmål til produktet, til levering, eller for gode råd.

Hvis du bestiller inden kl 10.00 bliver din pakke sendt samme dag, og i de fleste tilfælde har du pakken dagen efter.

VIGTIG INFO:
Pr 1 oktober 2021 må pakker med levende dyr kun sendes med omdeling, og der skal være modtager på adressen, er der ingen til at modtage sendes pakke retur hertil. Hvis pakken bliver sendt retur, tilbagebetales købet ikke, da varen levende dyr ikke er i forsvarlig stand til at blive solgt igen.
Pakker må ikke stilles til flexlevering desværre, dette er en beslutning taget af Post Nord, og ikke noget vi har kontrol over. Hvis du ikke er hjemme kan det derfor være en løsning at få tilsendt pakken til arbejdeplads, familie eller venner hvor der er nogen til at modtage pakken.Hvad er en Springhale?

De Springhaler vi laver her bliver kaldet hvide tropiske springhaler.

Springhaler er nyttige dyr i fugtige terrarier, eller i opdræt ved insekter der lever i jord. De vil æde/nedbryde alt affald. De vil aldrig gøre skade på æg eller levende dyr.

Arten vi laver her hedder på latinsk Folsomia candida. Springhaler er et medlem af Collembola orden (i daglig tale kaldet springhaler),og er et almindelig og udbredt leddyr, der forekommer i jord i næsten hele verden.

Springhaler kommer ofte i stueplanter, hvis jorden er konstant fugtigt, det er de små grå dyr der hopper når man vander, godt nok en anden art.

Opdræt af Springhaler

Springhaler kan reproducere sig ved jomfrufødsel – såkaldt ‘partenogenese og er dermed let at få til at formere sig, og vedligeholde på en diæt af tørgær, eller springhalefoder. Til at supplere med er Champignon en meget yndet spise for springhaler. Kogt ris er også meget velegnet, specielt hvis man er lidt doven, da det holder foder til kulturen i længere tid. Springhalerne æder ikke så meget selve foderet, men mere de lever af de svampe der vokser på foderet.

Arten formere sig rigtig fint ved 25-28 grader, i et fugtigt bundlag af kokoshumus. Nogle foretrækker at holde dem på alt fra glaskugler, til kul, eller uden bundlag med klyder. Dette er en sag man selv skal gøre op med sig selv, og alt efter høstningsteknik.

Beholderen kan være en mørk kasse str. alt efter hvor stor kultur der ønskes. Der skal være lidt udluftning, ofte er 6-9 små huller i låget rigeligt.

Der fodres i starten med små mængder 2-4 gange pr uge, fodermængden sættes hele tiden op som der kommer flere springhaler. Vi bruger et specielt springhalefoder, som også sælges på shoppen, det fungerer rigtig godt, og kan varmt anbefales hvis du selv ønsker at lave dine springhaler selv.

Hvem spiser en springhale?

Springhaler er nok mest brugt til farvefrøer, men er faktisk også et rigtig fint levende foder til mindre akvariefisk. Springhalerne vil flyde og hoppe rundt i vandoverfladen. Specielt fisk der jager i overfladen, vil hurtigt lære at sætte pris på springhaler.

Springhaler er en oprydder

Springhaler er blevet meget populære i de såkaldte bio terrarier, hvor man har levende planter, og natur materialer. Formålet med et biologisk system, er at det er selvrensende, og mere naturligt. Springhalerne kommer der ind i billedet, da springhaler er naturens løsning, sammen med selvfølgelig mange andre dyr, at spise og nedbryde affald. Springhaler vil spise mug, og skimmel, døde blade fra planterne, rester af foderinsekter osv.