Viser alle 11 resultater

Bananfluer i kultur

Bananfluer spises af stort set alle arter af nyfødte øgler, slings knælere osv.

De er desuden et rigtigt godt levende foder til akvariefisk, der hurtigt lære at spise bananfluer. Bemærk at der selvfølgelig er tale om ikke flyvende fluer.

Fluerne er lavet her ved Creeps4you ApS og giver virkelig mange og store fluer. Der er på ingen måde anvendt unaturlige konsenveringsmidler eller andet skadeligt I mediet, kun naturlige produkter. Mediet blandes og laves også herfra.

VIGTIG INFO:
Creeps4you ApS er permanent lukket og der kan ikke laves bestillinger på shoppen længere.
Mail besvares ikke.
Tak for 10 gode år til alle trofaste kunder.Lidt om vores Bananflue kultur

Vores kultur er lugtfri, og giver seriøst mange fluer. Vores mål er altid at lave kultur uden mider og andet utøj. Vi laver udelukket den store bananflue Drosophila hydei. Den lille bananflue har vi laver før, men på grund af mindre efterspørgsel laves den lille bananflue ikke længere. Bemærk de bananfluer der sælges, er fluer der ikke kan flyve. Fordi bananfluer er lette, og hurtige at opdrætte har de længe været brugt at forskere, til genforskning. Så sig tak til disse forskere, for det er dem der har ved kultivering har fremavlet fluer der ikke kan flyve. Ellers ville det praktisk talt være et mareridt at eje dyr, der skulle spise bananfluer, da man slet ikke ville kunne styre dem, og have fluer i hele huset.

Hvorfor vælge vores bananfluer

Vi har lavet bananfluer siden 2012, det var faktisk et af de første foderinsekter der blev lavet her. Det var faktisk en lang proces at lære at lave dem. Det drillede rigtig meget i starten. Der gik mug i mediet, og der kom skadedyrs mider i kulturerne. Det er faktisk de to mest normale ting der sker når man laver bananfluer. Det var også et problem at finde den rigtige konsistens, for vådt så drukner fluerne, og for tørt så dør fluemaddikerne. Men efter rigtig mange forsøg, hvor alt blev nedskrevet kunne fejlene blive sporet ind, og det lykkedes til sidst at finde en opskrift hvor der kun er brugt naturlige ingredienser. Der findes firmaer uden at hænge nogle ud, der bruger konserveringsmiddel i deres kulturerne. Nogle af de typer der anvendes fra nogle producenter i udlandet, er meget giftig, og kræftfremkaldende. Der er intet konserveringsmiddel i vores kultur, det er selve sukkeret og gæren i de rigtige målestoksforhold der gør at der ikke går mug i mediet. Vores medie er lavet så et menneske ville kunne spise det, kun naturlige produkter af forskellige korn, sukker og gær og intet andet. Vi har tidligere solgt en del bananfluer til Holland hvor vi lavede 1200 bøtter fluer til en kunde. Vi sælger stadig vores fluer til erhverv. Faktisk er det er fluer fra Creeps4you ApS fluerne til de fleste Zoo og parker i Danmark fluerne kommer fra.

Hvilket dyr spiser bananfluer

Bananfluer spises af stort set alle arter af nyfødte øgler, edderkopper slings, små knælere, farvefrøer og mange andre små padder og krybdyr. De er desuden et rigtigt godt levende foder til akvariefisk, der hurtigt lære at spise bananfluer.

Hvad er en bananflue

Alle kender bananfluer, de er møgirriterende, men også et meget populært og for mange et nødvendigt foder. Dem der i nogle tilfælde kommer ind, er vilde flyvende fluer, dem der bliver brugt i hobbyen, kan ikke flyve. Og godt for det, det er nærmest umuligt at styre, og for den sags skyld næsten umuligt for dyrene at fange flyvende fluer. Bananfluer har været brugt næsten lige så længe, som der er blevet holdt krybdyr. De er billige, nemme at producere, og dermed en stabil fødekilde til mindre krybdyr, padder og hvirvelløse rovdyr. Bananfluer er også meget velegnede til akvariefisk, specielt fisk der fra naturen søger føde i vandoverfladen. Bananfluerne flyder og fiskene lære hurtigt at sætte pris på et tilskud af levende foder. De mest almindelige er den store bananflue Drosophila hydei ca. 3mm og den lille bananflue drosophila melanogaster ca. 2mm. Hvad man skal vælge til sine dyr, er selvfølgelig efter ens behov. Den lille bananflue er ca. 21 dage fra æg til flue ved 22-23 grader, mens den store bananflue skal bruge lidt længere ca. 28 dage ved 23-25 grader. Det mest almindelige i handlen er fluer der ikke har evnen til at flyve, selvfølge af praktiske grunde. Fluerne ved Creeps4you kan derfor selvfølgelig ikke flyve. Den lille bananflue virker til at have lidt mere tendens til at komme tilbage til flyvestadiet end den store, og skal derfor holdes mere i skak, ved at sørge for at sortere evt. flyvedygtige fluer fra.

Hvordan laver man Bananfluer kultur selv

For at lave bananfluer er det mest vigtige at man bruger det rigtige medie. Der er rigtig mange opskrifter på medie på nettet, og rigtig mange færdige løsninger hvor der kun skal tilsættes vand. Igen hvad man vælger, er ens temperament, og selvfølgelig hvor meget tid man har lyst til at bruge på det. Ved Creeps4you kan der købes et færdigt medie i pulverform, hvor der kun skal tilsættes vand. Mediet er lavet ved Creeps4you, og der skal ligges vægt på at dette medie er 100% naturligt, dvs. der er ikke tilsat nogen form for unaturlige konserveringer eller andet der kan skade dyrene der skal spise fluerne. Mediet er lugtfrit, hæmmer mug, og giver seriøst mange fluer. Når mediet opblandes, færdigkøbt eller hjemmelavet er der altid den regel at det skal være så tyndt at det ikke tørre ud, under forløbet. Som tynd vælling, det kan være svært at beskrive bedre, men som man har lavet flere og flere kulturer over tiden, får man hurtigt en føling med hvor tyndt det skal være. Det næste der skal bruges er selvfølgelig en form for beholder til selve kulturerne. Mest almindeligt er nok engang 500ml plastik ølglas der fås i et hvert supermarked. Ved Creeps4you bliver der brugt en lidt anden type 500 ml plastikbøtter, disse har nogenlunde samme pris, kan nedbrydes af naturen og flækker ikke så let. Dette er selvfølgelig ret vigtigt da de skal holde til post ordre. Disse bægere kan købes på webshoppen og har den fordel at der medfølger låg og en skumprop. Erfaringen herfra er at problemet med mider er langt mindre med disse låg. Mider kommer vi ind på senere. Et låg der giver passende udluftning, er også vigtigt, det er ikke nok at bare bruge et låg med lidt huller. Kulturerne afgiver varme, og den varme skal komme væk igen, ellers dør kulturen ret hurtigt. Nylonstrømper er almindelig brugt, og fungere godt, så ind og tøm konens skuffe mens hun sover. Hvis du vil undgå bøvl med konen, fungere engang skumklude til babyer også rigtig fint. Disse fastgøres med en elastik. Oven på mediet skal der være noget fluerne kan kravle på. Alt kan i princippet bruges, køkkenrulle, pap, æggebakke. Det bedste og mest almindelige set i handlen er træuld. Træuld er tynde spåner af træ. Det fungerer rigtig fint af mange grunde, blandt andet virker det som en prop der holder det tynde medie på plads ved forsendelse, det giver også fluerne masserer muligheder for at kravle rundt. Ved høstning af fluer holder træulden det gamle medie, tilbage og giver derfor en mere ren høst. Træuld kan købes her på shoppen.

Mider i Bananflue kultur

Enten kender du til mider i bananfluekulture, ellers kommer du sikkert til det. Mider er trælse, ubehagelige skabninger der simpelthen bare bliver tiltrukket af det medie bananfluerne lever af. Der findes mange tusind arter af mider, ikke alle er trælse, med de fleste. Mider er små spindlere i familie med edderkopper, de lever alle vegne. Du ser dem sikkert ikke i din hverdag, da de fleste er meget små. Men nok om mider, det er mere vigtigt hvad de gør, og hvordan de undgås. For det første, de kan ikke undgås 100%. Problemet er hvis de først er kommet til, kan de være svære at holde væk, det de gør alt efter art er at de æder bananfluernes medie, og snylter på bananfluerne. Og de kan muligvis give personen der arbejder med dem allergi, på samme måde som husstøvmider kan. For at undgå mider er det vigtigt at have et kendskab til miderne. Miden der ofte kommer i bananfluer, har en generationstid på 28 dage, og de vil meget hurtigere komme til de nye hvis de står i samme rum, da de med lethed kravler fra kultur til kultur. Så for det første, hold rent der hvor kulturerne står, fjern de gamle efter høst. Det kan godt ske de gamle kulturer kan give flere fluer, men vil du udnytte det så gør det langt væk fra de nye. Ellers er det bare ikke det værd. En smart måde at rense fluerne, er ved at give dem et kalkbad. Bemærk at kalk turen også dræber fluerne hvis de er deri for lang tid, så det er vigtigt fluerne efter ca. 20 min kommer over i de nye kulturer med frisk medie så de kan drikke. Kalken kan købes her på shoppen. Bananfluer kan ligesom mange andre foderinsekter øge holdbarheden ved at sætte dem på køl ved 7-12 grader. Denne køling vil bremse fluernes udvikling. På den måde kan evt. storkøb betale sig. Fluerne tages ud i god tid, så snart fluerne, eller fluelarverne kommer tilbage til stuetemperatur vil deres naturlige cyklus fortsætte.