European nightcrawler Dendrobaena venata

Disse orm går også under navnet tigerorm, dog må de ikke forveksles med kompostorm som er mindre og mere rødlig og ikke ret gode at fiske med. Tigeorm kan bruges til næsten alle ferskvandsfisk, også rigtig gode til laks og havørreder. Når man fisker efter større fisk som laks og havørreder sættes der flere orm på krogen så der er en masse sprællende ender der stikker ud til alle sider på krogen.

Vores agn er lagervare

Tigerormene er lagervare og derfor kan vi tilbyde en meget hurtig levering af agn. Vi har tigerorm i medium størrelse og i large størrelse. Vi pakker og sender din agn og garantere dig agnen kommer frisk og levende frem, vi har pakket agn til butikker og private kunder siden 2016.

VIGTIG INFO:
Creeps4you ApS er permanent lukket og der kan ikke laves bestillinger på shoppen længere.
Mail besvares ikke.
Tak for 10 gode år til alle trofaste kunder.Fiskeri med tigerorm

Tigerorm er en fantastisk agn, de bruges til medefiskeri efter alle typer af fisk i ferskvand. Til laks og havørreder er de også yderst effektive, de bruges ved at man sætter 4-6 orm på krogen og dermed har en sprællende klump af orm, og på samme tid får man et vis blikfang med den store masse af orm. Rigtig mange lystfiskere begynder at bruge tigerorm til laks og havørreder frem for de store canadiske orm fordi tigerorm er mere hårdført og sidder bedre på krogen. Tigerorm er desuden også langt mere taknemmelige med hensyn til opbevaring da de klare langt højere temperaturer.

Opbevaring af tigerorm

Når du har bestilt dine tigerorm, vil de ankomme kort tid efter med posten. Hvis du har bestilt mindre mængder, er de pakket i plastik bøtter, de kan sættes direkte i køleskab og holde sig i 3-4 uger, der burde du faktisk have brugt alle ormene inden da til dine dyr for længst. Køber du større mængder ankommer tigerormene i en åndbar pose. Du kan sætte posen direkte i køleskabet, husk at lukke den godt til igen, når du har taget det antal orm du skal bruge. Ormene er ret gode til at komme ud af posen, så det er en god ide at bruge tape hver gang. Tigerormene kan også her stå i posen i 3-4 uger uden at tabe sig betydeligt. Hvis du vil opbevare tigerormene i længere tid, anbefales det at bruge en form for kasse. Det fungerer rigtig godt at bruge en flamingo kasse. I toppen skære du en hul, så der er rigelig udluftning. Tigerormene kan så ikke kravle ud, da de falder ned på grund af tyngdekraften, og du kan let vande og give foder igennem hullet i låget. Kassen skal dog gerne tapes rundt om, da ormene kravler op i låget og kan skubbe sig ud ved at låget åbner sig gradvist da tigerormene presser sig igennem selv de mindste sprækker. I posen er der nok jord til tigerormene, hvis du vil tilføje mere jord, bruges tørv, tørv sælges også på shoppen. Derefter skære du et stykke pap ud kun lige lidt mindre end bundarealet i din flamingokasse. Pappet fugtes let, og vil fungere så tigerormene kan holde sig mørkt. I kassen er der jo skåret hul og ormene kan bestemt ikke lide lys. Pappet fungerer også som mad, da tigerormene æder pappet, samt det holder på fugten i jorden i længere tid. Foder ligges desuden under pappet som du bare løfter op som et tæppe når der skal gives mere mad.

Foder til tigerorm

Tigerorm er faktisk naturens nedbryder, og vil spise alt organisk den kan få adgang til, men for ikke at tiltrække fluer og andet utøj i sin ormekasse skal man være lidt sparsom med foder, og hellere give små mængder flere gange om ugen. På shoppen kan du købe et specielt ormefoder, det er en kornblanding der fungere rigtig fint, men du kan også bruge mange andre ting. Havregryn i små mængder, pap og papir i strimler, bøgeblade og små mængder af fx kartoffelskræl.

Hvad er en tigerorm

Tigerorm er som sådan lidt et slang navn, brandormen bliver også nogle gange solgt som tigerorm. Brandorm er bare desværre ikke ret gode at fiske med, fordi de som forsvar for ikke at blive ædt udskiller et bitterstof som mange fisk og dyr ikke bryder sig om. Så man kan sige at når det gælder fiskeri, så er en orm ikke bare en orm, der findes flere tusind, arter af orm bare i Danmark. Nogle er mindre egnet til fiskeri. De orm vi sælger som tigerorm kaldes på latinsk Dendrobena venata, det er en europæisk orm som bland andet også lever i den danske natur. Disse tigerorm udskiller også et bitterstof, men i så små mængder at det ikke påvirker fiskene i at hugge på dem. Disse tigerorm laves på store farme, eller man kan måske sige orme fribrikker specielt til lystfiskeri og eksporteres rundt til hele Europa. Flere af disse farme bruger i dag faktisk overraskende højteknologi for noget så simpelt som at opdrætte regnorme. Der er i dag fuldautomatiske fabrikker som bruger robotter til både vanding, foder og høstning af orm og æg. Det har gjort at priserne er forholdsvis billige på tigerorm, fremfor de canadiske orm, som stadig håndplukkes i Canada. Før i tiden lavede man tigerorm med håndkraft, men ligesom med alt muligt andet bliver de små lidt forældet produktions typer langsomt lukket ned da det er svært at konkurrere med moderne teknologi.

Kompostorm

Tigerorm dendrobena venata kan sagtens bruges som en kompostorm, og vil leve helt fint og overvintre i din kompost. Der er flere steder hvor de sælges specielt til kompost, og de vil klare jobbet helt fint. Dog vil brandormen Eisenia fetida få en klar førsteplads som kompostorm, da den er endnu hurtigere til at formere sig, og kendt for at være endnu hurtigere til at spise og omdanne kompost.

Tigerorm størrelse large Tigerorm størrelse medium