Viser alle 9 resultater

Græshopper

Når du bestiller græshopper fra Creeps4you ApS får du de friskeste foderdyr på markedet, fordi de bliver nemlig opdrættet her i speciel bygget lokale med de mest optimale forhold.

Alle dyrene er håndtalte, og kun de bedste og livligste bliver pakket ned til dig.

Bestil dem herfra, og se om du ikke er enig i at vores foderinsekter er af god kvalitet.

Græshopperne herfra har altid adgang til tørfoder og får frisk græs, samt friskspiret hvede.

Små mængder pakkes i plastik bøtter, 50 stk. og op efter pakkes i net poser, og så videre ned i papkasse.

Men de kan pakkes på alle måder, har du specielle ønsker så sig til.

Bestil inden kl 10.00 så pakker og sender vi samme dag, og i de fleste tilfælde har du pakken dagen efter. Bestillinger senere på dagen bliver pakket med hvis det er muligt.

VIGTIG INFO:
Creeps4you ApS er permanent lukket og der kan ikke laves bestillinger på shoppen længere.
Mail besvares ikke.
Tak for 10 gode år til alle trofaste kunder.Græshopper som Foderdyr

Græshopper er generelt et virkeligt godt foder, de er fedtfattige, høje på protein, og er en naturlig kost for stort set alle slags insektædende dyr, ment på den måde at græshopper findes næsten altid i en eller anden art stort set alle de steder hvor krybdyr findes.

Det kan også forklare hvorfor alle krybdyr er så vilde med dem, det er som det ligger indkodet i dem, at græshopper er god mad.

Som ejer af et krybdyr finder man hurtigt ud af der er nogle ting ens krybdyr foretrækker over andre ting.

Faktisk er der rigtig mange dyr der elsker en lille hoppende bid mad. Insektspisende fugle, nogle typer af aber, sugar gliders (Flyvepungegern) og mange andre insektspisende dyr elsker græshopper.

Sådan pakkes dine græshopper

Græshopperne herfra bliver pakket i bøtter ved 10 stk, og større mængder bliver pakket i kraftige netposer, det sikre græshopperne optimal udluftning, og bevægelse så alle kommer friske og levende frem.

Lidt om græshoppen-Locusta migratoria

Locusta migratoria er den mest spredte art der findes, den er fundet i Afrika, Asien, New Zealand og i nogle tilfælde i Europa.

Den kan rejse/flyve helt op til 130-150 km pr dag med vinden.

De rejser fra sted til sted og kan optræde som en plage.

Det fascinerende er at den ene og samme art kan optræde på to helt forskellige typer eller faser kan man kalde det.

Den ene fase, er den faste fase, hvor græshoppen optræde som enlige græshopper, der lever spredt fra hinanden. Der er græshoppen lidt mindre og sjovt nok grøn, og selve deres ben er længere.

I den faste fase er de på ingen måde en plage, mere end alle andre græshopper er.

Det næste stadie de kan optræde i er som vandre fasen når de går i sværm, altså de kan gå i sværm stadie, og der er der de bliver farlige som en plage for os mennesker.

Plagen med græshoppe sværme kan være ret slem de nævnes som de fleste nok har hørt om i biblen med de 10 plager, hvor græshoppen er nummer 8.

Når de går i vandre stadie, flyver fra sted til sted og æder alt på deres vej af afgrøder/grønne planter.

Det sjove er at en og samme græshoppe både ændre udseende og karakter.

Det virker til at være når den naturlige bestand er blevet for tæt at græshopperne udskiller en form for et panik hormon der fortæller de andre græshopper at her er der ikke mere mad, lad os skride.

Det kræver en større og stærkere super græshoppe der er som bygget til at rejse langt og fortære alt grønt på deres vej.

I vander stadiet vil græshopperne desuden formere sig endnu vildere, for at garantere deres overlevelse.

I det at græshoppen æder og yngler som besatte, sætter de hurtigt en stopper for sig selv igen, da de til sidst ikke har nok mad tilbage til at oprette holde en så stor bestand, og de går langsomt tilbage til fast fase.

Et forsøg har desuden vist, at græshopper har nogle små hår på deres bagben. Når græshopperne begynder at gå tæt, vil de hele tiden komme til at røre hinandens ben, og dermed de små hår. Når de små hår berøres ofte, i en periode vil græshoppe nymferne i næste hamskifte gå i vandre fasen. Forsøget er faktisk lavet kunstigt, hvor græshopperne blev kildet med en lille pensel, og de græshopper der blev kildet gik i vandre stadie.

Man prøver hele tiden holde øje med bestandene af græshopper, for at eventuelt at kunne undgå græshoppesværme.

Locusta migratoria er fundet selv i Danmark i mindst 2 kendte tilfælde, hvilket jo i sig selv fortæller om hvor langt de kan komme rundt.

Opbevaring af sine Græshopper

Den bedste måde at opbevare sine græshopper på er at holde dem i et terrarier/akvarier med god udluftning og en varmelampe.

Bundvarme anbefales ikke, fordi det gør luften så tør at græshoppen ikke kan skifte ham, og for mange vil sidde fast i hamskifte og dø.

Græshopper skal holdes knas tørt, men med kraftig bundvarme kan der faktisk godt blive for tørt.

I buret skal der ikke være bundlag, det er kun til besvær.

Holdes der mange tæt sammen, så skal man være meget påpasselig med at holde rent, græshopper bære på en virus, og går de beskidt så dør hele bestanden let.

Man skal tænke på at i naturen går de meget tæt, men er ikke det samme sted længere end der er mad, og der er ikke ret lang tid.

For at græshopperne kan komme væk fra hinanden, skifte ham i fred, og udnytte pladsen bedst muligt kan man bruge metalgitter. Man kan lime metalgitteret på siderne, eller den dovne måde krølle det lidt og sætte det forskellige steder i buret, så er det også nemt at fjerne ved rengøring.

Græshopper skal altid have adgang til græs, (hvidkål kan til nød bruges),tørfoder fx hvedeklid, lys, varme, og god udluftning.

Hvis det overholdes er de meget nemme at holde i live.