Viser alle 5 resultater

Voksmøllarver

Her kan du købe levende voksmøllarver til dine krybdyr, eller fugle. Faktisk sætter stort set alle insektspisende dyr stor pris på voksmøllarver, man skal dog huske på at de kan virke fedende og er derfor mest velegnet som et tilskudsfoder.

Pakket i solide plastik bøtter med savsmuld, lige til at sætte i køleskab, hvor de kan holde sig friske i op til 4 uger.

Bestil dem online, vi forsøger at pakke og sende samme dag hvis vi har bestillingen inde, inden kl. 10.00

VIGTIG INFO:
Creeps4you ApS er permanent lukket og der kan ikke laves bestillinger på shoppen længere.
Mail besvares ikke.
Tak for 10 gode år til alle trofaste kunder.



Hvilket dyr spiser voksmøllarver

Faktisk stort set alle insektspisende dyr elsker at spise voksmøllarver, de bruges til alle slags krybdyr der spiser insekter, til flere typer af frøer, tudser og salamandere. Opdrættere af insektspisende fugle bruger dem også i vidt omfang. Voksmøllarver er også gode til skorpioner, edderkopper og knælere. Voksmøllarver i modsætning til melorm, graver sig ikke ned så dyrene har ofte let ved at finde dem hvis man slipper dem ud i terrariet. Det vil få krybdyrene til at bruge deres naturlige jagtinstinkt og kan også være sjovt for ejeren af dyret at se sine krybdyr kravle rundt og lede efter den næste saftige larve. En anden fordel ved voksmøllarver er at de ikke indeholder ret meget kitin, det er den ydre hårde materiale mange insekter er lavet af. Kitin er svært at fordøje for krybdyr.

Hvordan opbevares voksmøllarver

Voksmøllarver ankommer i en plastikbøtte med låg, i bøtten er der savsmuld og den udluftning der skal være. Larverne skal ikke nødvendigvis gives mad, da de er som larve færdigvokset, og deres næste stadie er forpupning og møl. Ved at opbevare dem køligt gerne 8-12 grader, eller i almindeligt køleskab går voksmøllarverne i dvale, og kan holdes ret længe sådan.

Hvad er en voksmøllarve

Voksmøllarven- Galleria mellonella. er er en møllarve fra den store voksmøl. Voksmøl er spredt i langt store dele af verden, og er et skadedyr for biavler. Møllen vil i naturen lægge flere tusind æg i en bikube, og larverne lever af voks, honning og faktisk spiser den alt i bikuben. Livscyklussen er æg, larve og møl. Der findes i Danmark 2 arter af voksmøl, den lille voksmøl-Achroia grisella og den store voksmøl- Galleria mellonella.

Opdræt af voksmøllarver

Voksmøllarver er forholdsvis lette at opdrætte selv, hvis man ønsker at bruge tiden på det. Man skal huske at foder til krybdyr efterhånden er blevet ret billigt, og sjældent tiden og besværet værd at lave det selv. Men hvis man alligevel vil forsøge at lave sine egne voksmøllarver, er de heldigvis ret nemme og produktive, vi har herfra tidligere lavet massere voksmøllarver selv. Man skal først indkøbe sig en portion voksmøllarver, de sættes lunt og i en kasse med noget sammenkrøllet køkkenrulle papir. Larverne vil kravle ind i papiret og forpuppe sig. Man skal være forberedt på at de voksmøllarver man køber, ikke er ret gode til at forpuppe sig. Det skyldes at de har været igennem en køleproces, det gør at de ikke længere kan producere silke, som de bruger til at lave en kokon. Så man skal regne med at der er et ret stort frafald og kun en lille andel overlever forpupningen og bliver til voksmøl. Dog efter næste generation, vil alt køre normalt og møllene vil leve længere og ligge langt, langt flere æg.

Beholderen til opdrættet

En stor plastik kasse vil være godt egnet. Eller faktisk mange kasser, vil være endnu bedre. I kassen sættes de nye møl ind. I låget skæres nogle slidser hvor der kan sættes papir igennem, papiret foldes så der er en masse kanter og gemmesteder, voksmøllene vil helst ligge deres æg i sprækker. Papiret skiftes dagligt, kigger du godt efter kan du se tusindvis af små gullige æg sidde på papiret i små klumper. Møllene lever i 7-10 dage, de har ingen munddele, så skal hverken spise eller drikke. Til larverne skal der bruges en anden kasse, faktisk er det smart at have en kasse for hver dag man tager æg fra. Grunden til at man tager æg fra hver dag, er at så vil larverne have nogenlunde samme størrelse. I kassen til larverne skal der være god udluftning, så låget til kassen skal sidde godt tæt, og der skal på limet et fint metalgitter. Larverne kan gnave sig igennem plastik, så mangler de mad vil de stikke af. Man kan til voksmøllarverne også vælge at bruge spande, dog skal man passe på ikke at have for tykt lag foder, larverne og foderet genere vildt meget varme. Temperaturen for både larver og møl skal være 28-30 grader i opdrættet for at det går hurtigt. Foderet til larverne laves af hvedeklid, glycerin, honning, eller man kan erstatte noget af honningen med andet som fx sirup eller kunstigt bi foder, som er en slags melasse/sirup. Blandingen skal være så man kan forme en kugle, der langsomt smuldre igen af sig selv efter kort tid. Man kan også tilsætte lidt voksplader, og hvad man nu lige syntes for at gøre larverne sundere. Når foderet er blandet, tilsættes det i sin larvekasser, og man finder papiret med æg frem. Man kan klippe så man fx tilføjer ca. 500 æg pr beholder, bare smid papiret ned i beholderen og larverne vil kort tid efter klække. Så er man faktisk i gang, og første generationer er sat over. Vokslarverne vil være noget hurtigere end dem man køber i butikker, samt de kan kravle på glatte overflader, og laver silketråde overalt, men udover det er de fyldt med næring og et rigtig godt tilskudsfoder til sine krybdyr.